KRŮTA celá mletá 1kg
Kód: 8890Související produkty
Detailní popis produktu
Složení:
krůtí svalovina,
krůtí kost
Pro koho se hodí:
Balíček se hodí pro všechny věkové kategorie psů.
Díky obsahu kvalitních proteinů je KRŮTA velmi vhodná pro psí sportovce a rostoucí zvířata.
Krůtí maso není tak častým alergenem jako kuřecí maso, může tedy být podáváno i většině psů alergiků.
Do jídelníčku můžeme krůtu zařadit 1x až 3x do týdne.
Pro koho se NEhodí nebo hodí méně:
Kvůli obsahu kostí není KRŮTA vhodná pro psy s onemocněním jater, ledvin nebo slinivky.
U psů s pouze mírným onemocněním ledvin je možné KRŮTU zařadit 1x týdně.
Popis:
Hlavní složky jsou krůtí maso a kosti. Krůtí maso všeobecně patří mezi maso drůbeže, můžeme tedy říci, že se jedná o lehce stravitelné maso, které obsahuje vysoce kvalitní dobře využitelné bílkoviny. Výkrm krůt trvá déle než výkrm kuřat a maso je tedy "vyzrálejší". Na druhou stranu je výkrm krůt kratší než např. prasat a skotu, u nichž může být v mase vyšší množství reziduí různých látek a léčiv nastřádaných během delší doby života. Ve srovnání s kuřecím masem je krůtí maso bohatší na vitamíny a minerály. Z vitamínů v něm najdeme široké spektrum vitamínů skupiny B a vitamíny C a A. Z minerálů obsahuje krůtí maso draslík, fosfor, hořčík, mangan, měď, sodík, vápník, zinek i železo. Krůta je svojí velikostí vhodnou součástí jídelníčku psa, pokud si představíme čím by se případně živil v přírodě.
Tento balíček obsahuje maso i kosti a není tedy nutné k němu přidávat něco dalšího.
Analytické hodnoty:
vlhkost 74,8%, bílkoviny 19,2%, sacharidy 0,1%, tuky 3,3%, vláknina 0%, popel 2,6%
Balení:
KRŮTA je mleté syrové maso určené ke krmení psů a jiných domácích šelem. Maso je mleté a zabalené v plochém PE/PP obalu. Výhodou tohoto způsobu balení je dobrá skladovatelnost. Zabírá v mrazáku málo místa, zároveň je celkem snadno možné ulomit a rozmrazit jen část balíčku. Veškeré použité suroviny odpovídají potravinářské kvalitě.
Text MVDr. Markéta Rázgová © 2016
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.